gietvloer-apeldoorn

De gietvloer is steeds populairder in interieurs. Dat is niet voor niets. Deze vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, zien er mooi uit, en zijn eenvoudig te leggen. In dit artikel zullen we enkele van de belangrijkste voordelen van dit type vloer met je bespreken. De gietvloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming en kunnen zeker tegen een stootje. Ideaal dus voor iedereen die huisdieren of een groot gezin heeft. Je hebt de keuze om de vloeren af te werken met een klassieke betonlook, een simpele kleur of een interessante structuur. Een gietvloer in Apeldoorn is de perfecte finishing touch aan jouw interieur.

Een hygiënische vloer
De gietvloer staat bekend om zijn hygiënische eigenschap. Dit komt omdat het naadloos gegoten wordt. Ze zijn waterdicht en stoten vuil af. Er kan dus niets in de grond trekken. Over het algemeen zijn ze bestendig tegen een stootje en dankzij de montagetechniek zijn ze geschikt voor elk type ondergrond. De gietvloer geeft een strakke en moderne uitstraling en de vloer kan bijvoorbeeld over de gehele begane grond gelegd worden. Zo kan je een saamhorig gevoel creëren tussen de woonkamer, keuken en hal. Je hebt keuze uit verschillende uitvoeringen. Dit komt omdat het mogelijk is om verschillende toplagen aan te brengen, waaronder een antislip laag.


Makkelijk te onderhouden
Als je op zoek bent naar een vloer die onderhoudsarm is, dan zijn gietvloeren de juiste keuze. Deze vloeren zijn erg gemakkelijk te onderhouden en hebben vrijwel niets nodig om er op hun best uit te zien. Stofzuigen en dweilen is meer dan genoeg om ze mooi te houden. Je hoeft geen speciale schoonmaak spullen te kopen of rekening te houden met specifieke ingrediënten. Het is dus een uitstekende vloer voor een groot gezin of een huishouden met huisdieren. Het enige aspect waar je op moet letten is dat afdrukken of vuil soms makkelijk te zien is, doordat de vloer erg glad is. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te minimaliseren. Kies bijvoorbeeld voor een vloer met een textuur.

Gietvloeren gaan erg lang mee.
Een groot voordeel van een gietvloer is dat het een duurzame vloer is. Het is bijna onmogelijk om de vloer te beschadigen. Het maakt niet uit hoeveel kopjes je laat vallen, hoeveel messen er op de grond komen of met wat voor schoenen je loopt, de vloer blijft in een uitstekende staat. Bovendien kan je langdurig blijven genieten van de kleur. Houd er rekening mee dat er veel verschil is tussen de kwaliteit van verschillende vloeren. Zorg dat je de vloer altijd laat leggen door een echte expert op dit gebied. Zo weet jij exact dat de gietvloer van topkwaliteit is en dat je er de komende tijd geen omkijken naar hebt.