Als een ondernemer kijk je altijd vooruit. Je werkt samen met je collega’s om ambities en dromen waar te maken. Met een netwerk van goede partners kun je verschillende vraagstukken oplossen op het gebied van bedrijfscontinuïteit. Door bijvoorbeeld het delen van slimme tools en inzichten. Daarnaast word je in contact gebracht met experts, partners uit andere netwerken of collega ondernemers. Dit zijn zaken belangrijk om de continuïteit van je bedrijf te kunnen blijven waarborgen. Dat geldt voor nu, maar dat geldt ook voor de toekomst. Interesse om meer te weten over bedrijfscontinuïteit neem contact op met administratiekantoor in Apeldoorn.

 

Wat houdt bedrijfscontinuïteit precies in?

Elke ondernemer hoopt niet dat er een gebeurtenis of calamiteit plaatsvindt waardoor de onderneming stil komt te liggen. Dan kan je denken aan een bedrijfsongeluk, cyberaanval, een langdurig stroomuitval of een brand. Ook heeft een virus, zoals het Corona virus, grote invloed op de continuïteit van bedrijven. Door aandacht te schenken aan dit soort risico’s en na te denken over diverse scenario’s kan je werken aan de bedrijfscontinuïteit. Je bent zodoende beter in staat om de bedrijfscontinuïteit te bewaken als je te maken krijgt met een bepaald incident.

 

Bedrijfsverzekering als een financiële oplossing bij schade
Een bedrijfsverzekering kan helpen als een financiële oplossing bij bepaalde schades. In dit geval vormt de bedrijfsverzekering een essentieel onderdeel van de continuïteit, of financiële continuïteit, van je onderneming. Je kunt op internet kijken welke soort verzekering er nodig is om altijd in bedrijf te blijven. Een bedrijfsverzekering heeft meestal geen invloed op het voorkomen van schade voor of na calamiteiten. Een bedrijfscontinuïteitsplan kan daarbij helpen.

 

Het opzetten van een bedrijfscontinuïteitsplan

Het maken van een Business Continuity Plan, of een bedrijfscontinuïteitsplan, focust zich op het tijdig stellen van kritische processen van het bedrijf. Je maakt zo’n plan meestal als je zo’n twintig werknemers of meer hebt. Je voorkomt met dit plan dat het bedrijf in gevaar komt. Je focust op het verkleinen van gevolgen voor je imago, bedrijfsvoering, klanten en personeel. In dit bedrijfscontinuïteitsplan vind je verschillende preventieve scenario’s uitgewerkt. Zo weet je precies wat te doen als er een calamiteit ontstaat. Het gaat om de juiste scenario’s en scenario’s welke voor jouw bedrijf het meest essentieel zijn. Om meer informatie te verkrijgen over de continuïteit van je onderneming kun je een administratiekantoor inschakelen of een risico consultant. Zij kunnen je alles vertellen hoe je je bedrijf beschermt tegen calamiteiten.