Moldflow spuitgieten

In het proces van spuitgieten hebben vele variabelen invloed op de vorm en ook de functie van het product. Je kunt dan denken aan de manier van afkoelen en stollen, de temperatuur tijdens het spuitgieten, het kromtrekken van het product en het ontstaan van verschillende vloeilijnen. Bij een moldflow analyse, zoals bij QD-P,  wordt er bekeken hoe een matrijs zal gaan functioneren en hoe het geoptimaliseerd kan worden door de genoemde variabelen aan te passen. Zo’n analyse kan worden gemaakt nog voordat de matrijs wordt gemaakt. Zo maak je het van te voren mogelijk om het spuitgietproces bij te sturen.

 

Niet ieder product en matrijs zijn hetzelfde
Bij het design van een matrijs wordt uitgegaan van 3D tekeningen van het kunststof product. Niet ieder product en matrijs is hetzelfde en daardoor blijven er altijd onzekerheden bestaan over de werking van de matrijzen. Een moldflow analyse laat op een letterlijk zichtbare manier zien de de vloeibare kunststof de matrijs instroomt en hoe de vloeistof vervolgens stolt en afkoelt.

 

De temperatuur is van invloed op de instroming van het kunststof
Materialen, en dus ook kunststof, zetten uit als het verhit wordt en krimpen als het afkoelt. Het principe van uitzetten en krimpen kan van grote invloed zijn op de vorm van het kunststof product. Kunststof producten zijn niet overal even dik en het ene gedeelte koelt sneller af dan een andere gedeelte. Er ontstaat daardoor spanning bij het product en kan gaan kromtrekken als je het product uit de matrijs haalt. De vorm van een matrijs kan zorgen voor meer of minder druk op diverse plaatsen. Ook hier kan kromtrekken ontstaan. Dit soort kromtrekken noemt men ook wel warpage. Blijkt uit een moldflow analyse dat er warpage gaat ontstaan dan kun je dit op diverse manieren tegengaan en aanpassen. Dit kan door bijvoorbeeld het betreffende product langer te laten koelen in de matrijs. De cyclustijd is daardoor langer en wordt duurder.

 

Geen machine is hetzelfde

Zoals aangegeven is geen product en matrijs hetzelfde. Om matrijzen te kunnen vullen is het noodzakelijk om de twee delen van de matrijs op elkaar te klemmen zodat er geen vloeibare kunststof uit de holtes kunnen stromen. De kunststof wordt onder hoge druk de matrijs gespoten en deze druk zorgt ervoor dat het kunststof vloeibaar wordt. Hoe groter de nodige sluitkracht hoe sterker de machine moet zijn. En hoe sterker de machine moet zijn hoe duurder de productie van de machine. In dit geval kan een moldflow analyse helpen bij het optimaliseren en een evenwicht vinden bij de benodigde sluitkracht en de machine kosten.