maatwerk-software

Iedere bedrijf heeft software nodig, of je nu een beginnend ZZP’er bent of een grote onderneming. En de software bepaalt hoe snel en gemakkelijk je medewerkers kunnen werken, hoe goed je administratie is geregeld, hoe veilig je gegevens zijn en hoe gestroomlijnd je processen. Er zijn voldoende programma’s waarmee je kunt werken en deze kunnen tot op zekere hoogte worden aangepast aan jouw bedrijf en infrastructuur. Een betere keuze is echter om software op maat te laten maken door een specialist. Je weet dan zeker dat je exact het juiste programma krijgt voor jouw specifieke bedrijf. Hier lees je over de voordelen van maatwerk software.

 

Standaard- en maatwerk software

Voordat we de voordelen van maatwerk software bespreken is het goed om de verschillen tussen standaard- en maatwerk software kort toe te lichten. Standaard software is software die al ontwikkeld is met als doel direct inzetbaar te zijn voor verscheidene bedrijven. Vaak zijn er instellingen die kunnen worden aangepast om het passend te maken. Maatwerk software is nog niet op de markt en wordt specifiek voor jou ontwikkeld. Jij geeft aan wat je nodig hebt, wat je wilt kunnen en hoe de toekomst eruit moet zien. De software wordt niet op jouw bedrijf aangepast, maar voor jouw bedrijf gemaakt.

 

De voordelen van software op maat

Maatwerk software brengt daardoor een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Allereerst is de software uniek en schaalbaar. Het hoeft niet te worden aangepast en is dat wel zo, dan heb je daar een contactpersoon voor. Omdat je een op maat gemaakt systeem ontvangt, hoef je ook niet bang te zijn dat je betaalt voor functionaliteiten die je niet nodig hebt. Je combineert je interne systemen gemakkelijk en koppelt ze aan elkaar. Iedereen in je bedrijf heeft toegang en weet hoe het werkt. Een laatste voordeel is dat je softwareapplicatie toekomstbestendig is. Als jouw bedrijf groeit, dan groeit je maatwerk software met je mee.

 

Zijn er ook nadelen?

Er zijn weinig nadelen verbonden aan het aanschaffen van maatwerk software. Sommigen beweren dat dit duurder is, maar er zijn tegenwoordig ook ontwikkelaars die voor een lagere prijs een mooi systeem voor je ontwikkelen. Niet iedereen heeft maatwerk software nodig, maar als jij hier wel aan denkt, dan is het geen slecht idee om je opties te bekijken. Met maatwerk software stroomlijn je je interne- en externe processen, koppel je afdelingen aan elkaar en werk je efficiënter. Dat leidt uiteindelijk tot meer (financieel) succes.