Reclamedrukwerk voor buiten of een promotie op een beurs: met een grootformaat printer regel jij je drukwerk zelf. Een dergelijke printer huren doe je via een specialist. We vertellen je er hier graag alles over.

Wanneer heb je een grootformaat printer nodig?
Ga je jouw bedrijf presenteren bij bijvoorbeeld een beurs dan kan je kiezen voor het gebruik van grootformaat printers. Het gaat hier om printers die verder gaan dan de standaard A4 die je met een normale printer afdrukt. Wanneer je posters wil maken vanaf A2 formaat is een dergelijke printer de beste keuze. Je drukt dan zelf de posters zonder dat je deze werkzaamheden uitbesteedt aan een drukkerij. Je ziet zelf gelijk het resultaat en de kosten vallen vaak behoorlijk mee. Daarnaast zijn er geen lange wachttijden dus een ad hoc klus kan je gemakkelijk zelf uitvoeren.

Ken de grenzen van een standaard printer
De meeste standaard printers kennen een maximale maat van A4. Wil jij echter prints hebben op het formaat van A2, A1, A0 of B0 dan heb je toch echt grootformaat printers nodig. We hebben het hier over prints vanaf 17 inch tot 60 inch. Presentatiemateriaal dus voor jouw bedrijf, op een beurs maar bijvoorbeeld ook als poster die je laat verspreiden op lokale advertentieborden langs de weg.

Waar haal je een dergelijke specifieke printer
Een printer die op groot formaat print koop je niet zomaar bij een kantoorhandel. Het gaat om kostbare apparaten die je doorgaans niet dagelijks zult gebruiken. Daarom is het verstandig om deze te huren bij een specialist. Wijverhurenprinters is een bedrijf waar je deze grootformaat printers al vanaf 25 euro per maand kunt huren. Dit is verstandiger dan een dergelijk apparaat aanschaffen. Daarnaast heb je geen onderhoudskosten omdat dit onder de verhuur valt.