Voor een sportclub is verlichting van het veld de grootste kostenpost. Niet voor niets gaan veel verenigingen over op LED verlichting van het veld. Dat zorgt voor lagere energiekosten. De overheid komt je tegemoet in de aanschaf. Hier lees je er meer over.

Besparingsposten als sportclub
De verlichting van een sportveld is enorm kostbaar. De lampen die worden gebruikt hebben een zodanig hoog wattage dat je wel mag stellen dat de meeste onkosten van een sportclub bestaan uit de energie kosten. Het is dan ook om die reden dat steeds meer clubs overgaan op LED verlichting voor de sportvelden. Dit is een kostbare investering. Omdat de overheid sportclubs graag de hand reikt wanneer het gaat om deze investering heeft men de BOSA subsidie in het leven geroepen.

Een subsidie voor verlichting
Verlichting van het sportveld is kostbaar, en de kosten van een geheel nieuwe installatie lopen, afhankelijk van het aantal sportvelden, in de tienduizenden euro’s. De overheid heeft de BOSA subsidiewat staat voor Stimulering Bouw en Onderhoud van Sportaccommodaties. Je kan een subsidie krijgen van 30 procent van de kosten van LED verlichting voor je sportvelden. Daar zit een restrictie aan vast: dit subsidiebedrag moet minimaal 5.000 euro bedragen voor je de subsidie kunt aanvragen. Gaat het om een aanschaf waarbij de hoogte van de subsidie meer dan 25.000 euro bedraagt dan dien je dit aan te vragen nog voor je de bouw van nieuwe verlichting laat plaatsvinden. In de andere gevallen ontvang je de subsidie pas na het plaatsen.

Een regeling laten aanvragen
Wanneer je sportverlichting gaat aanschaffen kan je de regeling gelijk laten aanvragen door de leverancier. Dit scheelt je een hoop extra werk als sportvereniging. Bij Sportverlichting regelt men de aanvraag van de subsidie waardoor er voor jou zo min mogelijk rompslomp bij komt kijken. Zo wordt sporten een stuk voordeliger: het lagere bedrag aan energiekosten wat je vanaf het moment van plaatsing ziet zorgt ervoor dat je uiteindelijk voordeliger uit bent.