Hoogteverschil is iets wat je gemakkelijk kunt wegwerken. Je doet dat door het gebruik van een keerwand. Dit systeem wordt veel gebruikt in de openbare ruimte maar ook bij tuinen. Wie zelf een dergelijk systeem wil gaan aanleggen om hoogteverschil te overbruggen kan wel een stappenplan gebruiken. We hebben een handig stappenplan voor je opgesteld om deze klus te klaren.

Stap 1: informeer bij je gemeente
Dit is iets wat overbodig lijkt maar het niet is. Sommige gemeenten hebben afspraken liggen omtrent het gebruik van een keerwand. Informeer je eerst goed om te voorkomen dat je met een kostbare boete komt te zitten na het plaatsen. Daarna koop je de keerwanden bijvoorbeeld bij Mholf Bestrating.

Stap 2: Denk aan de hemelwater afvoer
Hemelwater kan voor behoorlijk wat rot zorgen in keerwanden. Het is dan ook goed om een drainage af te leggen die voorkomt dat hemelwater zich ophoudt tegen je keerwanden aan. Een goede afvoer is dus noodzakelijk. Plan deze in bij de bouw van je project.

Stap 3: Een waterpas is onmisbaar
Keerwanden moeten altijd waterpas worden geplaatst. Dit voorkomt overstromingen en letterlijke aardverschuivingen in je tuin. Zorg er dan ook voor dat je een waterpas bij de hand hebt wanneer je een keerwandensysteem gaat plaatsen in je tuin.

Stap 4: zorg ervoor dat je de keerwanden ingraaft
Voordat je dit gaat doen graaf je eerst een sleuf met de breedte van de keerwanden. Die sleuf voorzie je van een laag stabilisé wat ervoor zal zorgen dat de keerwanden goed stevig komen te liggen. Vul de sleuf na het plaatsen van de keerwanden verder op met stabilisé om het systeem goed stevig te plaatsen. Daarna laat je het geheel uitharden. Nu kan je ervoor zorgen dat de keerwanden al dan niet opvallen. Je kan ze schilderen maar bijvoorbeeld ook bekleden met hout.