Als we de slaapkamer een upgrade geven denken we vaak wel aan een nieuw bed, bijpassende nachtkastjes en een kledingkast maar vergeten we het matras. En dat terwijl een goed matras juist zo belangrijk is! Het juiste matras ondersteunt een goede slaaphouding en voorkomt klachten aan de nek, rug en schouders. Waar moet je op letten bij het kopen van een matras? En hoe helpt dit je om uitgerust wakker te worden?

Een goed matras

Een goed matras moet aan een paar eisen voldoen. Zo moet hij goed ventileren, de juiste ondersteuning bieden en zijn afgestemd op je slaaphouding. Verder kan ook een anti-allergisch matras een vereiste zijn. Als je veel huidproblemen ervaart door transpiratie bijvoorbeeld, of allergisch bent voor huisstofmijt. De juiste ondersteuning is o.a. afhankelijk van je slaaphouding. Er zijn zij-, buik- en rugslapers en elk type slaper steunt gedurende de nacht op een ander deel van zijn of haar lichaam. Een goed matras is hierop aangepast!

Een medisch matras

Een medisch matras biedt alles dat een goed matras moet hebben. Hij is aangepast op jouw persoonlijke slaapadvies en biedt op die manier de juiste ondersteuning voor je nek, rug en schouders. Om uitgerust wakker te worden, is het belangrijk dat je wervels en spieren ‘s nachts tot rust komen. Naast de houding, wordt er ook gekeken naar mate van nachtelijk zweten. Niets is vervelender dan badend in het zweet wakker worden! Dit zorgt niet alleen voor een onaangenaam gevoel, maar kan ook jeuk en uitslag op de huid veroorzaken. Een medisch matras heeft een speciale (anti-allergische) vulling, die ervoor zorgt dat vocht wordt opgenomen en afgevoerd.

Persoonlijk slaapadvies

Wil je weten welke gezondheidsvoordelen een goed matras voor jou kunnen opleveren? Vraag slaapadvies op maat aan! Een specialist zal je dan een aantal vragen stellen, waarna hij je advies geeft over het juiste matras en eventuele aanvullende producten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een gezondheidskussen (goed voor je nek) en aan een dekbed met de juiste warmteklasse.