Een tuin moet anno 2021 niet alleen een plek zijn waar je lekker onder je parasol geniet van het mooie weer, maar ook gezellig en sfeervol! Nu we steeds meer tijd thuis doorbrengen, maken we het hier het liefst zo aangenaam mogelijk. Dat geldt ook voor de tuin! Wat zijn de benodigdheden voor een goede tuin? En hoe zorg je ervoor dat de tuin een verlengstuk van de woonkamer wordt, waar je gezellig met het hele gezin samenkomt? Tuintips voor 2021!

3 x benodigdheden voor een goede tuin

De perfecte tuin bestaat uit een aantal basiselementen. Zo moet er natuurlijk goede zitruimte zijn, voldoende groen, de nodige opbergruimte en we zoeken – met de steeds warmere zomers in Nederland – vaak ook naar verkoeling in de tuin. Zo zagen we in 2020 bijvoorbeeld een enorme stijging in het aantal opblaasbare jacuzzi’s. We hebben drie basic benodigdheden voor een goede tuin op een rij gezet.

Een terras

Op het terras schuif je gezellig met de hele familie aan. Om van de zon te genieten, te barbecuen of bij te kletsen onder het genot van een cocktailtje. Zorg ervoor dat het terras altijd voldoende ruimte biedt voor iedereen en dat je, waar nodig, stoelen bij kunt schuiven! Een terrasoverkapping biedt de luxe van het hele jaar door buiten kunnen zitten. Zo geniet je ook in het najaar van een kopje koffie in de ochtendzon.

Opbergruimte

Voldoende opbergruimte behoort ook tot de benodigdheden voor een goede tuin. Niets is vervelender dan struikelen over het speelgoed van de kids als je net lekker in de jacuzzi wil gaan liggen! Beschikt je tuin niet over een schuur of garage? Dan kun je een blokhut kopen. Blokhutten zijn er in vele soorten en maten en bieden de ruimte om fietsen, gereedschap en het speelgoed van de kinderen in op te bergen.

Voldoende groen

Planten en bloemen mogen natuurlijk ook niet ontbreken in de tuin! Ze geven je tuin sfeer en zorgen voor de nodige schaduw. Kies bij voorkeur voor planten die in verschillende periodes van het jaar bloeien. Op die manier is er altijd leven in de tuin!