In tijden van thuiswerken beseffen we ons des te meer hoezeer we aan kinderopvang zijn gebonden. Maar een fijn oppasadres is niet het enige positieve aspect. Een goed kinderdagverblijf biedt een verrijking voor de opvoeding thuis. In groepsverband leren kinderen om samen te spelen, te delen en behulpzaam te zijn. We hebben deze en alle andere voordelen van een kinderopvang voor je op een rij gezet en geven tips voor het selecteren van de juiste opvang.

Voordelen van een kinderopvang

  • Een vertrouwd oppasadres voor ouders die werken
  • Veel kinderdagverblijven bieden flexibele tijden
  • Je kind leert om samen te spelen en te delen
  • Er wordt gewerkt aan de pedagogische ontwikkeling
  • Kinderen leren niet alleen veel van volwassenen, maar ook van elkaar

Flexibele kinderopvang voor ouders die werken

Lang niet iedere ouder heeft een 9-tot-5-baan, daarom bieden veel kinderdagverblijven tegenwoordig flexibele opvang. Voor mensen met een flexbaan bijvoorbeeld, ZZP’er, of als er een keer overuren gemaakt moeten worden. Kinderen die op flexibele tijden komen worden zoveel mogelijk bij elkaar in de groep geplaatst, zodat ook zij kunnen wennen aan een vast groepje met vriendjes en vriendinnetjes.

Het juiste kinderdagverblijf selecteren

Een kinderdagverblijf kiezen vergt enige voorbereiding, je wilt immers een vast en vertrouwd adres voor je zoon of dochter vinden! Om te beginnen is de locatie natuurlijk belangrijk. De opvang moet je woon-werkroute liggen. De klik is ook een groot aandachtspunt. Heeft het kinderdagverblijf een dagindeling die past bij die van jullie? Hoe zijn de samenstellingen van de groepen? En hoe zit het met de pedagogische ontwikkeling? Lees je altijd goed in voordat je kiest en selecteer meerdere adressen voor een proefdag! Deze kinderopvang in Amsterdam gaat bijvoorbeeld voor maximale ontwikkeling en biedt een scala aan activiteiten voor de kinderen. Wat vind jij belangrijk? Schrijf het voor jezelf op en doe een goede research!