De eettafel is een blikvanger in je (woon)keuken. Hij is groot, robuust en moet plek bieden voor de hele familie. Want zeg nou zelf: wat is er leuker dan gezellig met z’n allen tafelen! Omdat het zo’n eyecatcher is, is een goede match met de rest van je interieur belangrijk en de tafel moet natuurlijk ook praktisch zijn! Welke stijlen zijn er? En waar moet je op letten bij aankoop van een eettafel?

De aankoop van een eettafel

Voor de aankoop van een eettafel kun je het best eerst online oriënteren. Neem hiervoor eerst altijd de maten op van de maximale ruimte die de tafel in mag nemen. Wellicht heb je al een voorkeur voor de vorm en het materiaal. Zo niet, dan is er online voldoende inspiratie te vinden! Kijk in webshops niet puur naar het plaatje van de tafel, maar ook naar hoe hij er in een keukensetting uitziet. Probeer hem in gedachten in jouw (woon)keuken te plaatsen. Je kunt kiezen voor een model uit de standaard collectie van een woonwinkel, maar een eettafel op maat is ook mogelijk. Zo weet je zeker dat niemand dezelfde eyecatcher heeft!

Verschillende stijlen eettafels

Net als verschillende woonstijlen, zijn er ook diverse keuzes voor het design van je eettafel. Want naast het praktische aspect, wil het oog natuurlijk ook wat! Probeer de keukentafel zoveel mogelijk af te stemmen op je interieur. Heb je een industriële woonstijl, kies dan voor een industriële tafel. Woon je in een modern huis, koop dan ook een moderne eettafel. Wat betreft het materiaal zien we veel hout en kunststof. Glas is niet zo praktisch in de keuken.

Bijpassende eettafelstoelen

Het plaatje van je nieuwe eettafel is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende stoelen. Hierbij is het juist leuk als ze qua kleur en materiaal niet bij de tafel passen, maar lekker afsteken en opvallen! Okergeel is dé woonkleur van 2021 en een goede tip voor je eettafelstoelen. Let bij je keuze ook op het zitcomfort. We brengen over het algemeen veel tijd door aan de keukentafel, comfortabel zitten is dus belangrijk!