Webhosting-België

Lees meer over de vele voordelen van je website te hosten op een eigen server.

Wat is een server?

Een server is hardware, dus fysieke apparatuur. Vergelijk het met je computer, maar dan veel krachtiger. De server moet ervoor zorgen dat alle uitvoeringen van gebruikers (bezoekers van je websites, medewerkers die op je website aanpassingen doen etc.) gelijktijdig kunnen verwerkt worden zonder haperingen of vertragingen. Want een website die hapert of traag laadt, doet bezoekers afhaken. Hosting bedrijven zoals Xenius stellen server parken ter beschikking. Je hebt daarbij verschillende mogelijkheden in functie van jouw noden. Heb je een grote website met erg veel bezoekers, dan opteer je misschien beter voor een eigen server (dedicated server) dan voor een gedeelde server (shared webhosting).

Wat is een eigen server?

Een dedicated server is een server enkel en alleen voor jou. De grootte van zo’n server kan variëren in functie van jouw behoeftes. Omdat er dus geen “toegangsverkeer” moet geregeld worden zoals bij een gedeelde server, zijn alle sources van de server (opslagruimte, bandbreedte, RAM, processor, …) exclusief aan het werk voor jou. Dit garandeert voor uitgebreide websites de beste prestaties.

Voordelen van een eigen server?

Zoals gezegd, garandeert een eigen server de beste prestaties voor jouw website:

  • Hoge snelheid van verwerking van informatie
  • Live geheugen (RAM) en opslagcapaciteit enkel voor jou en volledig op maat te bepalen
  • Geen zorgen over pieken in bezoekersaantallen of in mailverkeer
  • Betere SEO-prestaties: Google bestraft in zijn referentiesysteem sites die traag laden. Met een eigen server ben je altijd zeker van een snellere laattijd wat zich vertaalt in een beter positionering in de zoekresultaten.
  • Betere stabiliteit: bij een shared server kan het voorkomen dat een andere klant zijn quota op de bandbreedte overschrijdt, ten nadele van de andere klanten. Bij een eigen server heb je dat niet voor. Doordat de gehele bandbreedte exclusief voor jou is bestemd, word je niet beperkt door anderen.

Voordelen van een eigen server bij Xenius?

Xenius, 100% Belgisch, biedt enkel de beste servers (HP en Supermico), helpt jou bij de keuze van de juiste dedicated server, levert kant-en-klaar met het besturingssysteem van jouw keuze, zorgt voor de back-up en de beveiliging en voor een bijzonder handig controlepaneel dat 24/7 tot jouw beschikking staat.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met de specialisten van Xenius.