Ga je een woning in Deventer kopen dan is het goed om te weten hoe een hypotheek in zijn werk gaat. We geven je graag de eerste korte informatie die je nodig hebt.

Hoe ontvang je een hypotheek
Een huis kopen doe je niet zomaar, je hebt er in de alle gevallen een hypotheek nodig. In deze gevallen is het goed dat je weet welke makelaar Deventer als geen ander kent. Een woning in Deventer kopen betekent namelijk dat je een huis aanschaft in een prachtige monumentale stad waar behoorlijk wat mooie panden te koop staan. Een hypotheek lijkt voor veel mensen heel lastig om te verkrijgen maar in de praktijk valt dit behoorlijk mee.

Zaken rondom de hypotheek laten regelen
Een hypotheek regel je niet zelf: je laat het doen door iemand die als makelaar in Deventer als specialiteit heeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan www.adfinis.nl. De makelaar zal jou haarfijn uitleggen hoe een hypotheek werkt. Voor een hypotheek is een inkomenstoets nodig en er worden gegevens bij jouw werkgever opgevraagd. Met deze informatie, en de gegevens die men bij het BKR over jou heeft verzameld, wordt een hypotheek aangevraagd. Daarna moet je een notaris uitzoeken die de verkoop in behandeling zal nemen. Doorgaans is dit een notaris die door de verkopende partij is geselecteerd. Gaat het echter om een ‘kosten koper’ hypotheek dan ben jij degene die de notaris over het algemeen uitzoekt.

De uitbetaling van de hypotheek
Om de hypotheek te laten uitbetalen hoef je zelf niets te doen. Sterker nog, het geld van de hypotheek zal niet eens op jouw bankrekening terecht komen. Het geldbedrag wordt namelijk via de notaris die de aankoop van jouw woning regelt worden uitbetaald aan de verkoper van de woning. Jij krijgt een verrekening van de hypotheek en verdere kosten te zien en dat totaalbedrag is het bedrag wat jij moet betalen aan de bank. Daarvoor wordt bij de bank een hypotheek overzicht opgesteld en maandelijks maak jij je betaling over naar de hypotheekverstrekker.