Keerwanden zijn stevige muren van beton met een flink voetstuk. Ze zijn verkrijgbaar in L-vorm en T-vorm, oftewel met een voetstuk dat aan één of beide kanten uitsteekt. Door hun vorm zijn keerwanden dan ook erg sterk, en kunnen ze voor verschillende doeleinden worden toegepast. Daarbij is het beton vaak gewapend wat hun kracht alleen maar vergroot. Keerwanden komen geprefabriceerd, waardoor het neerzetten van verschillende blokken over een langere afstand relatief gemakkelijk is. Als je een snelle en stevige muur wilt neerzetten zijn keerwanden meer dan geschikt. 

 

 Een muur om op te bouwen

Door hun aanzienlijke stevigheid worden keerwanden voor een hoop uiteenlopende doeleinden gebruikt. Een van hun vroegste toepassingen was het maken van een muraltmuur, een klein muurtje bovenop een dijk, dat gebruikt werd om deze snel maar kundig te verhogen. Verder kunnen keerwanden ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld het bouwen van kelders en fundamenten. Door het voetstuk in de grond te plaatsen helpt het gewicht van de aarde mee met het verstevigen van de constructie. Op eenzelfde manier worden keermuren ook wel eens gebruikt voor het bouwen van een kademuur. Door hun waterbestendigheid zijn ze een simpele oplossing voor het in bedwang houden van duizenden liters water. 

 

 Ook voor in de tuin

Buiten hun bouwkundige toepassingen, zijn keerwanden ook erg geschikt voor andere doeleinden. Zo kun je ze ook prima gebruiken voor het neerzetten van een erfafscheiding, om een tuin of andere lap grond van ommuring te voorzien. Het is veelal mogelijk om de bovenkanten schuin af te snijden, waardoor je een smaakvolle strakke lijn kan creëren in de muren rond je erf. Voor het bouwen van bijvoorbeeld een mestsilo zijn ze ook geschikt. Als je de keerwanden zo plaatst dat ze een grote bak vormen, bieden zij de stevigheid om het geheel bijeen te houden. In andere woorden, keerwanden volbrengen zo goed als iedere taak die je hun oplegt zonder te klagen. Je kunt het zo gek niet bedenken.