Verhuizen en een nieuwe badkamer

Een verhuizing brengt vaak een nieuwe badkamer met zich mee, tenzij de badkamer die je overneemt helemaal naar wens is dat komt komt in de praktijk zelden voor. Er zijn tal van mogelijkheden voor wie op zoek is naar een nieuwe badkamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een compleet showroommodel of er één op maat laten ontwerpen. Verder zijn er verschillende opties voor het tegelwerk en het meubilair. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Een nieuwe badkamer

De badkamer is één van de meest gebruikte – en dus belangrijkste – ruimtes in huis. Het vraagt om een investering, maar wel één voor de lange termijn. De gemiddelde badkamer wordt 10 tot 15 jaar gebruikt voordat er weer wordt verbouwd.

Een showroom badkamer

Wie op zoek is naar een snelle oplossing, kan kiezen voor een complete showroombadkamer. Hierbij kun je zelf het tegelwerk voor de vloeren en wanden bepalen en is het meubilair al helemaal op elkaar afgestemd. Een kwestie van plaatsen en je kunt genieten van je nieuwe badkamer!

Een nieuwe badkamer ontwerpen

Een badkamer op maat kan ook. Hierbij wordt het ontwerp helemaal afgestemd op jouw persoonlijke ‘douchewensen’. Je kunt online al het nodige voorwerk doen, zodat je goed beslagen ten ijs komt bij de badkamerspecialist.

 

Tip: kies voor een vakman in de buurt. Hiermee kun je gemakkelijk overleggen en bespaar je de nodige voorrijkosten. Je vindt een lokale specialist met een Google search naar ‘badkamer + je woonplaats’, ‘badkamer Rijssen’ bijvoorbeeld, Amsterdam, Alkmaar, Giethoorn of Groningen. De zoekmachine toont dan een lijst met lokale adressen, websites en reviews.

Je nieuwe badkamer inrichten

De inrichting is sfeerbepalend in je nieuwe badkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden voor het tegelwerk: in kleur, formaat en materiaal. In de winkel kun je de verschillende opties bekijken. Hetzelfde geldt voor het badkamermeubel, het toilet, de douche, het bad en opbergers voor in de badkamer. Dé trend van 2021 is de natuurlijke look: veel hout, riet en andere natuurlijke materialen. Qua kleur houden we het graag neutraal: zwart, wit, grijs, bruin en oudroze zijn populaire tinten in de badkamer.