Een donkere kamer, maar geen ruimte voor een lamp. De hoekjes die maar nooit verlicht worden. Al tijden ben je misschien op zoek naar de oplossing. Een Koof met spotjes zorgt ervoor dat zelfs de randen van de kamer sfeervol verlicht kunnen worden. Een koof is een afwerking van het plafond, waarbij led spotjes worden geplaatst. Hieronder 3 redenen waarom ook jij een koof aan moet schaffen. 

Sfeervolle verlichting, zonder onhandige lampen

Soms is het lastig om een kamer sfeervol te verlichten. De randen van de kamer blijven donker en aan de muren heb je geen of weinig ruimte om lampen op te hangen of neer te zetten. De spotjes die worden geïmplementeerd in het plafond, zorgen voor sfeervolle en warme verlichting, zonder dat het dominant aanwezig is. Het geeft een natuurlijke uitstraling aan de kamer. 

Helemaal naar eigen wens 

Koofverlichting bestaat in vele varianten. Tegenwoordig zijn er enorm veel designs om het plafond met de spotjes en sierlijke lijsten op te leuken. Verder is een koof ook beschikbaar in verschillende kleuren, maten en kan het ook met verschillende lampen ingebouwd worden. Zo kan je hem helemaal naar eigen wens ontwerpen. 

Veelzijdig gebruik 

Koofverlichting wordt veel gebruikt als basisverlichting voor een kamer. Dit houdt in dat het de kamer rondom verlicht. Het is echter ook mogelijk om bepaalde aspecten van een kamer te accentueren. Zo kan je een koof gebruiken om accent te leggen op een bepaald schilderij, een spiegel of een ander belangrijk item in de kamer.  

Energiezuinig 

Het idee aan koofverlichting door de hele kamer, kan soms het idee opwekken dat het niet energiezuinig is. Een koof maakt echter gebruik van LED strips of LED lampen. LED is een energiezuinige bron van licht en verbruikt daarmee minder stroom dan bijvoorbeeld een halogeenlamp.