functiehuis

Iedereen binnen een bedrijf heeft zijn eigen functie, bijdrage en talenten. Het is voor een organisatie een hele klus om al deze individuen samen te voegen tot een geheel team. Om meer overzicht te krijgen in dit vraagstuk, bestaat er een functiehuis binnen een bedrijf. Wat houdt dit precies in en waarom is het zo’n essentieel onderdeel voor de bedrijven? In dit artikel gaan we een beetje dieper in op de stof.

Wat houdt een functiehuis in?
Een functiehuis is als het ware een groot dossier waar er een profiel is gemaakt van alle werknemers en betrokkenen. Er is informatie samengevoegd over de functie van iedere werknemers, maar ook andere krachten die de desbetreffende persoon heeft. Het is dus een profiel. Vanuit al deze individuele profielen wordt een functiehuis gemaakt. Soms noemen mensen het ook wel een functiefamilie. Er wordt in zo’n huis of familie gekeken welke doelstellingen overeenkomen met elkaar. Door deze grote stamboom uit te stippelen, krijgt een bedrijf overzicht over hoe iedere werknemer verder kan ontwikkelen, waar nieuwe kansen kunnen ontstaan en hoe ze het team optimaal kunnen inzetten.

Hoe zet je een goed functiehuis op?
De meest efficiënte manier om een functiehuis op te zetten, is door een stappenplan te volgen. Hierin wordt er tijdens iedere stap iets meer de diepte in gegaan. Begin allereerst om alle functies op een rijtje te zetten. Ga met alle houders een interview aan om meer te weten te komen over iedere werknemer. Vervolgens werk je alle inzichten uit en voer je nieuwe gesprekken om samen met de functiehouders te reflecteren op de inzichten. Het is mogelijk dat er tijdens deze ronde nieuwe punten worden toegevoegd. Zodra alle verzamelde informatie is gecommuniceerd met de functiehouders en het een compleet pakket bevat, kan je de functieprofielen vaststellen. Aan de hand van al deze individuelen profielen, ga je een functiehuis opstellen. Dit kan je vergelijken met een stamboom.

Een generiek functiehuis
Wanneer je van nul moet beginnen, is het opstellen van een functiehuis een vrij intensieve klus. Het is zeker niet binnen een dag gedaan en er moet dus wel ruimte en tijd zijn binnen jouw team om hieraan te werken. In sommige gevallen kiezen bedrijven er daarom voor om te werken met een generiek functiehuis. In dit geval wordt ieder functieprofiel in het kort omschreven en wordt er dus niet toegewerkt naar diepgang. Er ligt bij een generiek functiehuis meer de focus op de rol en de hiërarchie binnen het bedrijf, dan de individuele toevoeging van iedere werknemers naast hun positie. Ondanks dat het een stuk minder tijdrovend is, kan een generiek functiehuis niet altijd ontwikkelingen, doorstroommogelijkheden en andere aspecten in kaart brengen.